Gözümüz aslında bir kamera gibidir. Gözümüzün ön kısmı görüntüyü gözün arkasında retina adı verilen bölgeye odaklar. Eğer görüntü gözün ön-arka uzunluğunun normalden fazla olması, ya da kornea yapısının farklı olmasından dolayı retinada odaklanamıyorsa o kişide kırma kusuru var demektir.
Dört tip refraksiyon kusuru vardır:
Miyopi: Gözün ön-arka çapının normalden fazla olması nedeniyle göze paralel gelen ışınların retina önünde odaklanması durumudur. Miyopi yapısal bir özelliktir ve genetik geçişi sıktır.
Hipermetropi: Gözün ön arka çapının az olması nedeniyle göze gelen ışınların retina tabakasının arkasında odaklanması sonucu meydana gelir. Yapısal ve kalıtsal özellikler hipermetropinin en sık sebebidir.
Astigmatizm: Gözün önündeki kornea tabakasının yuvarlak değil de beyzbol topu gibi eliptik bir şekilde olmasından kaynaklanır. Bu hastalar hem uzak hem de yakın görmede problem yaşarlar. Astigmatizma, miyopi ve hipermetropi ile beraber görülebilir.
Presbiyopi: Yaşın ilerlemesi ile birlikte göz merceğinin esnekliğini kaybetmesi ve odaklanmada zorlanması nedeni ile gelişir. Presbiyopi yaşlanma ile gelen doğal bir gelişmedir.